Laadpalen

0 +
Tevreden klanten

Jouw tankstation aan huis

Stilaan veroveren elektrische wagens de openbare weg. Er zijn ondertussen diverse publieke laadpunten, maar een accu vul je nu eenmaal niet zo snel als een brandstoftank. Je moet dus best lang wachten voordat hij vol is. Bovendien ligt de prijs per kW hoger dan wat je thuis betaalt voor je elektriciteit. Zeker als je zonnepanelen hebt en zo goedkoop elektriciteit opwekt.

Logisch dus dat ook de vraag naar laadpalen bij particulieren en bedrijven stijgt. Omdat een laadpaal meer energie nodig heeft dan een stopcontact, zorgen wij ook voor de juiste elektrische aansluitingen.

Wist je trouwens dat zonnepanelen ook energie halen uit daglicht? Dus zelfs zonder direct zonlicht wekken ze elektriciteit op.

Green-tec bekijkt hoeveel zonnepanelen je dak mag dragen en op welke plek ze het beste rendement opleveren. Heb je een beperkt budget? Dan zien we wat de mogelijkheden zijn. Naast de plaatsing maken we ook de volledige elektriciteitsvoorzieningen in orde.

Met zonnepanelen zeg je ‘ja’ tegen duurzame en goedkope energie.

Neem contact op voor meer info.

Voordelen laadpalen

Je hoeft geen tankstation meer te zoeken en aan te schuiven.

Je ‘tankt’ thuis goedkoper elektriciteit dan in een laadstation.

Een laadpaal is veiliger dan je wagen opladen in een gewoon stopcontact. Doordat een stopcontact warm wordt, is er een grotere kans op brandgevaar.

Een laadpaal is, tot op heden, fiscaal interessant voor particulieren én bedrijven.

De waarde van je woning stijgt.

FAQ

Momenteel nog wel, al vermindert het percentage dat je kunt inbrengen binnenkort. Vanaf 2023 is dat nog 30 procent. In 2024 – tot 31 augustus – is dat nog 15 procent. Daarna vervalt het voordeel van de belastingvermindering.

Dat hangt van verschillende factoren af: het type laadpaal, de installatie en de aansluiting. Vraag ons daarom altijd eerst een offerte op jouw maat. Dat is nog gratis ook.

Om dat te weten, kijken we naar het type van de stekker en het maximale laadvermogen. Zo moet de stekker van je wagen natuurlijk passen in je laadpaal. Al kun je ook met een tussenstuk werken. Daarnaast moet je kijken welk type laadpaal het best bij je situatie past. Met semi-snelladers laad je in 1 à 4 uur je accu op. Met een snellader is dat minder dan 1 uur. Al hangt de laadsnelheid ook af van de accu van je wagen.

Een snellader is sowieso duurder dan een normale lader. Het grote voordeel is dat je wagen in 20 minuten tijd volledig is opgeladen. Als je meestal ’s nachts oplaadt, heb je dus weinig aan een snellader. Bovendien zijn niet alle elektrische auto’s geschikt om aan een snellader te koppelen. Vraag dus zeker ons advies.

Het gemiddelde verbruik van een elektrische wagen is 20 kWh per 100 kilometer. Op je energiefactuur zie je hoeveel je betaalt per kWh, zo is de som snel gemaakt. Als voorbeeld: voor de stijging van de energieprijzen kwam een laadbeurt op ongeveer 6 euro per 100 kilometer uit. Aan de pomp betaalde je toen al snel 15 euro. Als je zonnepanelen hebt, is een eigen laadpaal nog interessanter, want dan laad je je wagen gratis op.

Weet je niet zeker welke laadpaal je nu nodig hebt? Wij helpen je graag verder met raad en daad.

Neem contact op

 

Vraag jouw gratis offerte aan

Onze projecten

Het Green Tec-team

Wesley De Cock

Kevin Van Belle

Andy Bédart

Vraag jouw gratis offerte aan

Contactgegevens

info@green-tec.vlaanderen
0474/384614 Wesley (zonnepanelen, laadpalen)
0470/125775 Kevin (airco, warmtepompen)
Kloosterstraat 12, 9340 Lede
BTW BE0785 792 743